Hoezo zou ik kiezen voor een WordPress website?

Ben je nu aan het twijfelen?

Nou ik wil je bij deze de twijfels weg nemen. Want hoezo zou je tegenwoordig niet met WordPress werken. Vaak betaal je kosten voor aan websitebuilders omdat ze een handeling moeten uitvoeren, iets kleins of iets groots. WordPress kan ervoor zorgen dat jij zelf deze handeling kan doen. Dit is puur omdat WordPress super toegankelijk is. Heeft WordPress dan geen nadelen? Tuurlijk heeft WordPress wel nadelen, maar meestal is er altijd wel een oplossing voor.

"Door Ricardo Engel heb ik een digitaal visitekaartje met mijn website"

0
Aantal websites

Het is tenslotte jouw website!

Het is natuurlijk aan jou, want het gaat er natuurlijk om wat jij met je website wilt doen. Want tegenwoordig is een website je visitekaartje, alleen dan online. Daarom is het juist nu het moment om toe te slaan. Ik zal je nog anders even een paar punten kort toelichten waarom WordPress goed werkt!

Maatwerk, daar begint het mee.

Want WordPress is echt wel geschikt om maatwerk te bouwen. Buiten om het dat het CMS WordPress wel of niet geschikt is, hangt het af van het thema wat het stukje maatwerk nodig heeft of niet. De meeste websites en webshops die ik oplever vind je het Astra thema, hierin kan ik de wensen van de klant aanpassen en optimaliseren. Vervolgens ga ik aan de slag met de vindbaarheid voor de klant, de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid. Het stukje maatwerk dat je hierin terug zijn alle elementen die je terug kunt vinden in de website.

Het is een gebruiksvriendelijk programma.

Ik heb het geleerd via Youtube. Dit wil dus zeggen dat alles zelf aan te leren valt. Met een klein beetje zelf discipline bouw je zo je eigen website. Ik wil hem het liefst voor je bouwen, maar daarna laat ik het aan jou zelf over. Ik weet zeker als ik de website opzet voor jou, en daarna uitleg hoe je pagina’s en berichten moet aanmaken, dat jij dat echt wel kan! Het is ook belangrijk om updates door te voeren op je eigen website. 

WordPress is snel.

Helaas zijn wordpress websites niet altijd snel. Maar dit heeft allemaal met je eigen bestandsgrootte te maken. Hoe meer jij verwerkt op een pagina met MB’s, hoe langzamer de pagina gaat worden. Stel je voor dat jij 23 afbeeldingen er op wil hebben, dit kan gigantisch veel MB zijn. Maar hier zijn wel plug-ins voor om de MB’s weer minder te maken en de laadsnelheid te stimuleren. Ik raad iedereen aan om een goede hosting partij te kiezen. Vervolgens wordt is het ook belangrijk dat de website niet op 30 plug-ins draait, want dit vertraagt de snelheid van de pagina. Installeer ook een goede cache plugin. Ik maak zelf altijd gebruik van het Astra thema, want hier zitten geen rare meegeleverde plugins bij. Met het Astra thema kan ik ook zelf helemaal aan de slag naar de klant zijn wensen.